Antibes har fått en ny elegant och exklusiv choklateria på Rue de la Republique. Det går inte att gå förbi skyltfönstret utan att beundra konstverken i choklad som ligger där i rader. De är så otroligt vackra och då är vi ändå bortskämda med Cottard några kvarter längre ner. Inuti är lokalen lika elegant som skyltfönstret. I entrén rinner en chokladridå där de mindre besökarna girigt stoppar in fingrarna (byter de den?). Längst in kan man titta på när konditorerna bakar nya fantastiska kreationer. På väggen bredvid exponeras exklusiva chokladkakor ungefär som böcker i en tjusig inredningstidning. Det är kort sagt en upplevelse att gå in hos Jean Luc Pelé. Och då har jag inte ens handlat eller testat den lilla fikaavdelningen (ännu). Trots detta gillar jag inte stället. De har nämligen ersatt mitt favoritbageri, familjebageriet Hasselbach som bakade de godaste baguetterna i stan. De slog igen i somras och jag kan knappast vara ensam om att sakna dem för kön vid halv sju-snåret för att köpa en ugnsvarm baguette l’ancienne var alltid lång. Buhu.