Mina senaste artiklar från franska Rivieran

  • Dags omvärdera Toulon – delar av flottstaden värd ett besök
    av chefstomaten on 22 augusti 2024 at 8:35 f m

    Under arbetet med boken ”Upplev historiska Rivieran” hade jag ärende till Toulon. Och upptäckte att det är dags att omvärdera Toulon. Staden har varit fransk flottbas i femhundra år och vissa delar är riktigt fina. I denna artikel berättar jag vad jag rekommenderar och vad jag tycker var överskattat. Inlägget Dags omvärdera Toulon – delar av flottstaden värd ett besök är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

  • Tour de France i Nice – kul att vara på plats under denna historiska folkfest
    av chefstomaten on 22 juli 2024 at 3:11 e m

    I år fick Place Masséna i Nice äran att ta över målgången i Tour de France från Paris paradgata Champs-Élysées. Det var rena folkfesten i tre dagar. Massor av danskar var på plats. Jag strövade runt och försökte fånga känslan på bild. Det blev åtskilliga hundra foton, här är några jag fastnat för. Inlägget Tour de France i Nice – kul att vara på plats under denna historiska folkfest är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

  • Följ med till Gorges du Cians, chokladbergen norr om Nice
    av chefstomaten on 7 juni 2024 at 2:22 e m

    D28 genom Gorges du Cians är en av dessa vackra bilvägar som det finns så många av i sydöstra Frankrike. Den bjuder på chokladbruna berg, hårnålskurvor och vackert turkost vatten. Samt många blommor så här års. Inlägget Följ med till Gorges du Cians, chokladbergen norr om Nice är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

  • Baou de Saint-Jeannet sedd från vacker vandring på Plan de Noves
    av chefstomaten on 10 mars 2024 at 1:48 e m

    Det är lätt att spontanvandra i södra Frankrike. Bara att parkera där man ser en brun skylt och ge sig av för att utforska vart stigarna tar vägen. Det var under en sådan vandring på Plan de Noves (som var ganska blåsig och lerig i januari) som jag fick den här vackra vyn över Baou de St Jeannet. Inlägget Baou de Saint-Jeannet sedd från vacker vandring på Plan de Noves är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

  • Underbara franska byfester (varav några hamnat i min bok)
    av chefstomaten on 18 oktober 2023 at 3:09 f m

    I Frankrike missar man inte en anledning till att ordna en fest. Det finns byfester kopplade till blommor och grödor eller historiska händelser. Här berättar jag om några av dem, varav några är med i boken ”Ett år runt Antibes”. Inlägget Underbara franska byfester (varav några hamnat i min bok) är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

  • Apropå Plinius recept för färgning med purpursnäckor
    av chefstomaten on 5 oktober 2023 at 4:53 f m

    I Plinius den äldres storverk ”Historia naturalis” finns ett recept på hur man använder purpursnäckor för att färga garn i den där djupa lila färgen som kejsare betalade en förmögenhet för. Det är bara ett litet problem. Inlägget Apropå Plinius recept för färgning med purpursnäckor är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

  • Fyren på Cap d’Antibes har öppnat för besök igen
    av chefstomaten on 26 juli 2023 at 12:12 e m

    Rivierans ljusstarkaste fyr, Phare de la Garoupe, uppe på Cap d’Antibes har öppnat igen. Kul för den har varit stängd i 25 år. Men nu får man gå in i och upp i den. Man får finfin utsikt och en möjlighet att fota en riktigt tjusig spiraltrappa. Det finns bara en grej att tänka på. Den berättar jag i inlägget. Inlägget Fyren på Cap d’Antibes har öppnat för besök igen är en text av Kristina Svensson. Välkommen förbi för fler texter och bilder Tomatsallad – Kristina Svenssons smultronställen och strövtåg i södra Frankrike, Sverige och ibland Wales. (Gillar du mina inlägg så berätta gärna om dem för andra. Eller ta en titt på mina böcker.).

Jag bloggar inte längre aktivt på denna sajt utan samlar allt på min reseblogg. Den går att prenumerera på.

Rulla till toppen